Начало Formula E News Маса ще кара във Формула Е от следващия сезон

Маса ще кара във Формула Е от следващия сезон

81
0
Фелипе Маса

Бившият пилот от Формула 1 Фелипе Маса ще кара във Формула Е от следващия сезон 2018/2019 г. Бразилецът подписа договор за 3 години с екипа на Venturi.

Досега Маса беше правил тестове с болида на Jaguar в електрическите серии в началото на миналата година, а освен това посети едно от последните състезания от шампионата в Рим.

Още след като обяви края на кариерата си в Гран при в края наминалия сезон, Маса заяви, че може в бъдеще да кара във Формула Е, като това може да се случи още през следващата година.

Това ще стане факт в края на тази, когато започва следващият 5-и сезон в шампионата с новите различни като аеродинамика коли с доста по-мощни задвижващи системи.

Още в близките седмици Маса ще направи частен тест с прототип на болида на тима за следващия сезон. По думите му Формула Е за кратко време се е превърнала в шампионат с великолепни състезания.

Освен това той харесва формата на всеки уикенд, при който всички тренировки, квалификацията и състезанието са в един ден. Допада му и това, че повечето надпревари се провеждат на трасета в центъра на градовете.