Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Матешиц одобри духа на Уебър

Матешиц одобри духа на Уебър

87
0
Дитрих Матешиц

Разправията в Ред Бул от Гран при на Великобритания накара мнозина да се питат дали договорът на Марк Уебър с отбора ще бъде подновен. Австралиецът преподписа миналия сезон само за една година, а желаещи за мястото му има повече от достатъчно.

Собственикът на компанията Ред Бул и едноименния отбор във Формула 1 Дитрих Матешиц обаче, няма да се повлияе от случилото се на Силвърстоун и ще задържи Марк, твърди австрийският вестник Залцбургер Нахрихтен. Поведението на пилота накарало милиардера само да се усмихне, защото той предпочита борбени състезатели, а не примиряващи се с обстоятелствата.

Подобна ситуация, като случилата се малко преди финала в Англия, беше обсъдена от отбора и пилотите още преди състезанието – обясни Матешиц. – Към края Марк се залепи за Себастиан Фетел, защото видя, че Фернандо Алонсо може и да понамали темпото. И аз напълно разбирам желанието му за изпреварване. Би бил лош състезател, ако не бе опитал и нямаше желание да се бори.

Уебър ще отскочи до Залцбург след Гран при на Унгария, след като скоро вече е ходил до Хангар 7, твърдят добре запознати източници. Според Матешиц австралиецът би сгрешил, ако отиде другаде, тъй като няма да получи по-добър автомобил, докато Ред Бул могат да ангажират по-силен пилот.

Люис Хамилтън например дойде при нас в Монреал, а не обратното – допълни той.