Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън копира Ред Бул за 2019 г.

Макларън копира Ред Бул за 2019 г.

74
0
Даниел Рикиардо,Макларън,Ред Бул

Екипът на Макларън работи по концепция на болида за 2019 г., в която са копирани много от идеите и решенията в тазгодишната кола на Ред Бул, съобщава испанското издание AS.

Тимът от Уокинг отбелязва поредния си слаб сезон през тази година без нито един подиум и 6-о място при конструкторите, което може и да не бъде задържано до края на сезона, като във Форс Индия са на 15 точки.

„Според няколко източника инженерите и дизайнерите на Макларън заимстват различни аеродинамични концепции, които Ред Бул използват през този сезон”, пише AS.

Смята се, че тази година „биковете“ имат най-доброто шаси, което се потвърди в Гран при на Мексико, където значението на задвижващите системи беше значително по-малко.

В тази връзка спортният директор на Макларън Жил де Феран е предпазлив по отношение на за 2019. „Разполагам с много цифри, но не мога да споделя нищо от тях, каза Де Феран.

– Мисля, че промените в правилата догодина ще са благоприятни за нас, но ние се състезаваме срещу много добри отбори. Имам голям респект към конкурентите и така че ще трябва да изчакаме тестовете в Барселона в началото на следващата година, за да разберем наистина как се развиваме.“