Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън с нов нос за Гран при на Испания

Макларън с нов нос за Гран при на Испания

89
0
Макларън,Фернандо Алонсо

Екипът на Макларън ще използва нов нос на болида MCL33 за предстоящото състезание за Гран при на Испания, съобщава немското издание Auto Motor und Sport.

Новият детайл е преминал краштестовете на ФИА още в средата на април, но от тима избраха да го въведат за началото на европейската част от календара. Очаква се той да бъде комбинация от използваните досега концепции.

Състезателният директор на тима Ерик Булие заяви, че за Барселона екипът ще има доста нови елементи и се надява чрез тях да видим истинските възможности на колата.

След 4 кръга Макларън се намира на 4-о място при конструкторите след водещите 3 тима – Ферари, Мерцедес и Ред Бул. Колата реално обаче не отразява това класиране като бързина.

Заводският тим на Рено има по-добра скорост от Макларън, а челното класиране на екипа от Уокинг се дължи в по-голяма степен на проблеми на съперниците и сеиозна доза късмет.

Алонсо си пожела за предстоящото Гран При на Испания при някои от подобренията по колите на конкурентите да не проработят и Макларън да остане на по-предна позиция.

„За Барселона имаме нов аеродинамичен пакет, но смятам, че 95% от отборите ще имат такъв, каза испанецът. – Може разликата спрямо лидерите да остане същата или пък ще я съкратим. Възможно е дори да останем по-назад. Смятам, че от нас зависи да накараме подобренията да проработят според очакванията и дано при останалите нещата не се получат.“