Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън ще обяви втория си пилот за 2019 г. към края на...

Макларън ще обяви втория си пилот за 2019 г. към края на септември

78
0
двигател,Макларън,Щофел Вандоорн

Екипът на Макларън ще обяви втория си титулярен пилот за 2019 г. във втората половина от месец септември. Това стана ясно по време на конферентен разговор на шефовете на тима с инвеститори.

Тимът от Уокинг вече привлече Карлос Сайнц за заместник на напусналия спорта Фернандо Алонсо, като остава да бъде обявен и втория титулярен пилот. Основните кандидати са Естебан Окон, Ландо Норис, Щофел Вандоорн, както и Серхио Перес, който също води преговори с тима.

Според Перес, за който се предполага, че най-вероятно ще остане във Форс Индия, на Даниел Рикиардо няма да му бъде лесно като съотборник на Нико Хюлкенберг в екипа на Рено от следващия сезон.

Мексиканецът бе съотборник с Нико във Форс Индия между 2014 и 2016 г., като представянето им беше много близко, а по-добрите класирания в отделни състезания записваше Перес.

„Преминаването на Рикиардо в Рено е много интересно, каза Перес. – Смятам, че да имаме пилот като него в битката в средата на колоната, показва всъщност колкото силни са отборите в тази зона. Ако нещата се запазят такива и следващата година, той ще се забавлява на много повече борба на пистата. Но ще му бъде трудно срещу Нико.”

Ексклузивно интервю с младата надежда на Макларън Ландо Норис и обзор на неговата кариера досега четете в новия брой 218 на списание ClubS1