Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън трябва да подобри представянето си в квалификациите, смята Алонсо

Макларън трябва да подобри представянето си в квалификациите, смята Алонсо

38
0
Макларън,Щофел Вандоорн

Макларън трябва да подобри представянето си в квалификациите. Това смята водещият пилот на тима Фернандо Алонсо. Въпреки че през този сезон екипът от Уокинг ползва задвижващите системи на Рено, Алонсо и Вандоорн отново не разполагат с добър пакет, с който да се борят за местата на подиума и за победите.

Двамата имат лошо темпо в квалификациите и не са стигали до Q3 от Гран при на Монако насам. В състезанията скоростта на колата е по-добра, което даде възможност на Алонсо 7 пъти да завърши в зоната на точките, а Вандоорн стори това 3 пъти. Тимът заема 7-ото място в класирането при конструкторите.

„Знаем, че трябва да работим по темпото ни в квалификациите, за да имаме най-добрият шанс за състезанията в неделя, каза испанецът. – В тях виждаме, че можем да напреднем в колоната и да спечелим точки. Целта ще е да постигнем същото и в Германия. Знаем, че уикенда няма да е лесен за нас.“

Вандоорн от своя страна никога досега не се е състезавал във Формула 1 на Хокенхайм, като миналата година на тази писта нямаше състезание. Белгиецът досега този сезон не е успявал да бъде по-бърз от Алонсо в квалификациите. Той е спечели 10 точки срещу 38 на Фернандо.

„Въпреки че това е единствената Гран при в календара, в която не съм участвал във Формула 1, съм се състезавал на Хокенхайм в GP2 и взех подиум, каза Вандоорн. – Така че определено имам добри спомени от там. Това е предизвикателно трасе с дълги прави, които изискват много мощност, а също и по-бавни и тесни секции в края на обиколката, в които се нуждаеш от добър баланс и сцепление на излизане от завоите.“