Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън загатна какви може да са цветовете на новия болид

Макларън загатна какви може да са цветовете на новия болид

163
0
Макларън

Екипът на Макларън загатна как може да изглежда новия болид на тима във Формула 1 за 2019 г. с видео в Twitter. От него се вижда, че номерата на пилотите Ландо Норис (4) и Карлос Сайнц (55) са в синьо на тъмно сив фон.

Дали и колата ще бъде оцветена основно в сиво и черно, които да заместят папая оранжевото, предстои да видим на 14 февруари, когато ще бъде представена новата кола MCL34. Видеото от Макларън можете да видите тук.

Изглежда от новия сезон Макларън ще продължи партньорството си Кока-Кола, което започна в края на миналия сезон. Във фейсбук страницата на тима се появи снимка, на която се вижда логото на компанията на задното крило на болида. По-късно тя бе изтрита. От нея се вижда, че колата отново е оцветена основно в орамжево.

Самият Сайнц смята, че работата, която е свършил по развитието на двигателите на Рено по време на престоя му във френския тим от края на 2017 до 2018 г., сега ще му помогне в новия му тим Макларън, който също ще ползва моторите на французите.

Испанецът твърди, че много от идеите му за двигателя са били взети сериозно от инженерите на Рено, които след това са ги използвали за подобряване на представянето на агрегатите на концерна, които продължават да изостават сериозно от Ферари и Мерцедес.

„Работата ми в Рено беше огромен опит за мен, каза Сайнц. – Отивайки там, аз пренесох всичко научено от Торо Росо. Вече знам, че този модел на работа помага на мен и отбора.

Сега правя същото и в работата ми с Макларън по новия болид. Отборът има ресурсите, а сега усилията ми за развитието на двигателите Рено ще ми се отплати със същия двигател.“