Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Медиите преувеличават кризата в Макларън, смята Алонсо

Медиите преувеличават кризата в Макларън, смята Алонсо

37
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо смята, че медиите преувеличават ситуацията в тима му Макларън. Според испанеца кризата не е толкова сериозна, колкото се представя, и тимът е значително по-добре спрямо миналия сезон.

Екипът от Уокинг няма спечелена точка в последните 3 състезания, а на Пол Рикар миналия уикенд Алонсо и Щофел Вандоорн отпаднаха още след първата част на квалификацията.

„Има много преувеличено напрежение към нас в медиите, заяви испанецът на Ред Бул Ринг. – Изданията трябва да продадат нещо на читателите, но ние не сме най-слабият тим. И не се влошаваме.

Имахме лош уикенд на Пол Рикар и ние сме първите, които го знаем. Тези, които изглежда, че вършат перфектна работа, са зад нас в класирането. В Испания имахме подобрения и бяхме в Q3. Но след това не сме имали нищо.“

Алонсо напомни, че миналата година по това време тимът на Макларън е имал 0 точки, докато сега е на 5-о място при конструкторите, а той е 8-и при пилотите. Но той призна, че представянето на екипа не е такова, каквото трябва да бъде и затова има нужда от подобрение.

Специален материал за ситуацията в Макларън и причините за кризата в тима четете в брой 216 на списание ClubS1