Начало Formula E News Мексико ще приеме кръг и от Формула Е

Мексико ще приеме кръг и от Формула Е

33
0

Мексико ще приеме кръг от шампионата на Формула Е през настоящия сезон, обявиха организаторите. Надпреварата ще бъде 5-и кръг, като ще се проведе на 12 март между надпреварите в Буенос Айрес (февруари) и Лонг Бийч (април).

За първи път в сериите надпреварата ще се проведе не на градско трасе, а на интересен овален вариант на пистата Ерманос Родригес с шикани. За старт-финална права е използвана половината от тази за Формула 1, като в конфигурацията се включва и комплекса „стадиона”. Старият завой Пералтада е спънат с шикан по средата.

„Това е един от страхотните градове в света с голямо наследство и страст по отношение на моторспорта, заяви изпълнителният директор на Алехандро Агаг. – Уверен съм, че феновете ще създадат невероятна атмосфера и ще направят състезанието едно от най-запомнящите се за сезона.”

Кметът на Мекиско Мигел Анхел Мансера добави: „Домакинството на събития като това от Формула Е помага на града да бъде един от спортните столици в света. След успеха на надпреварата във Формула 1, включването на състезание и от Формула Е показва, че трасето е перфектното място за всички видове моторспортни събития и е ключова част от работата, която върши правителството на Мексико Сити, за да увеличи атракции за туристите.”