Начало Moto News Меландри се завърна в отбора на Грезини

Меландри се завърна в отбора на Грезини

40
0

След 2-годишна раздяла Марко Меландри и тимът на Сан Карло Грезини Хонда отново се събраха за идния сезон, като първите тестове на италианеца с тазгодишната Хонда RC212V се състояха през първите три дни от тази седмица, на пистата Рикардо Тормо във Валенсия, където се проведоха последните официални тестове от MotoGP за тази година.

Меландри определи трите дни, които реално бяха началото на подготовката на всички тимове и пилоти за догодина, като изключително продуктивни. Той постигна най-добро време в третата сесия, записвайки резултат от 1’32.936.

„В началото мислех, че имаме проблем с настройките, но впоследствие излезе, че проблемите са главно заради това, че карахме с използвани твърди гуми. Когато сложихме нов комплект на мотоциклета, той като че ли стана по-небалансиран, но въпреки това успях да постигна по-добри резултати. Така или иначе съм доволен, защото успяхме да съберем много полезна информация, която ще ни помогне в много различни ситуации по време на предстоящия сезон. И трите дни бяха много ползотворни – не беше лесно, но ние работихме добре и сега просто се надявам, че новият ми мотоциклет ще работи и ще се адаптира добре към новите гуми, защото целта ми е да се върна в битката за местата на подиума“, обясни италианецът след края на тестовете във Валенсия.

Там той прекара и първите си дни с новия си съотборник – сънародника му Марко Симончели, който също бе особено доволен от постигнатото по време на тестовите сесии на Рикардо Тормо.