Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес с почти изцяло нов двигател през 2019 г.

Мерцедес с почти изцяло нов двигател през 2019 г.

268
0
Люис Хамилтън, Мерцедес

Мерцедес ще използва почти изцяло нов двигател през новия сезон във Формула 1, съобщава италианския Gazzetta dello Sport, позовавайки се на собствени източници.

Според информацията агрегатът ще бъде с много променен дизайн, като в него ще бъде запазено малко от този, използван през 2018 г., в която тимът отново спечели и двете титли.

Целта на Сребърните стрели е отново да имат най-мощния мотор, след като миналия сезон бяха изпреварени в това отношение от Ферари, благодарение най-вече на тяхната иновативна задвижваща система с двойна батерия.

Сериозен прогрес е отбелязан особено по отношение на хибридните системи, като мощността се е повишила с общо около 12 конски сили, без да се увеличава консумацията на гориво. Преди седмица в италианското подразделение на Motorsport излезе информация, че разходът на бензин дори е бил намален.

Според Auto Bild в новата си конфигурация моторът на немския концерн ще достигне 1000 конски сили в състезателен режим, след като през миналия сезон беше близо до тази граница.