Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще предостави на отборите новия си мотор в Монреал

Мерцедес ще предостави на отборите новия си мотор в Монреал

59
0
Люис Хамилтън,Мерцедес

Мерцедес ще предостави на заводския си отбор и клиентските такива новата спецификация на задвижващата си система в Гран при на Канада. Това ще е 7-ият кръг от сезона, като в Монреал новите си агрегати ще пуснат и останалите производители на мотори – Ферари, Рено и Хонда.

Очакванията са новата версия на двигателя на Хонда да е с около 40 конски сили по-мощна, тази на Рено с 30 к.с., а на Скудерията с 20 коня. За този на Мерцедес конкретни цифри засега не се споменават.

„Гран при на Канада бележи отминаването на 1/3 от сезона. След 6 състезания сме в по-силна позиция в шампионата спрямо миналата година по това време, каза спортният шеф на Мерцедес Тото Волф.

– Очакваме няколко отбора да използват своята втора задвижваща система в болидите си, включително всички колите с двигатели на Мерцедес. Натискаме здраво, за да имаме повече скорост в колата колкото може по-скоро.“

Австриецът заяви още, че е уверен в доброто представяне на Мерцедес в Канада, като според него трасето пасва на колата на тима, за разлика от това в Монако. По думите му целта на екипа в уикенда в Монте Карло е била да бъдат ограничени загубите.

„Отидохме в Монако с очакване да сме 3-тият по бързина тим, каза още Волф. – Така и стана. В последните години се представяме добре в Монреал, като пистата там е една от най-успешните за Люис Хамилтън. Но успехите в миналото не гарантират такива понастоящем.“