Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес готов да продава двигатели на други тимове през 2004 г.

Мерцедес готов да продава двигатели на други тимове през 2004 г.

42
0

С бъдещето влизане на правилото за използване на един мотор на болид на седмица ФИА определено цели намаляването на разходите на отборите. Цели се също така и големите автопроизводители да започнат да продават свои агрегати на по-малките тимове, които нямат сключени договори с големите доставчици и то на разумни цени. Единствените фирми, които в момента доставят двигатели на сателитни отбори са Форд и Ферари.
Заинтересувани от тази възможност се оказаха от концерна Даймлер-Крайслер. Така още преди няколко месеца излезе новината че от Мерцедес обмислят възможността да снабдяват с мотори произведени от Илмор други отбори. По време на Гран при на Сан Марино Норберт Хауг разкри някои интересни подробности:
“По принцип в момента наемането на наши мотори би струвало между $ 20-25 млн. годишно. За догодина смятаме да предложим мотори срещу $ 10 млн. годишно. Готови сме да преговаряме със всеки тим, който излезе с интересно предложение.”
Възможен вариант за Мерцедес би бил тимът на Заубер, който започна съществуването си във Формула 1 с двигатели на Илмор. За момента обаче швейцарците са доволни от двигателите, които получават от Ферари. С влизането на правилото за моторите, те ще започнат да получават дори актуалните мотори на “червените”, а не миналогодишни, както бе досега.