Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Имаме повече скорост на мокро

Розберг: Имаме повече скорост на мокро

36
0
Нико Розберг

В тима на Мерцедес бяха доволни след края на днешния първи ден на пистата Силвърстоун във Великобритания. Михаел Шумахер бе втори в първата тренировка и направи 32 обиколки, а Нико Розберг бе с второ постижение във вторите 90 минути.

Екипът тества нови ауспуси и аеродинамични елементи, като променливото време попречи доста на събирането на добра информация за тях, но въпреки това шефът на тима Рос Браун отбеляза, че денят е бил конструктивен и отборът е съумял да натрупа много данни за новата изпускателна система и аероелементи.

Разбира се, че е много трудно да се правят прецизни заключения и бихме предпочели да тестваме на сухо, но в крайна сметка двете сесии днес бяха доста полезни – отбеляза Браун.

Розберг от своя страна бе категоричен, че ако времето се запази лошо и в следващите дни, това ще е добра новина за тима.

Беше трудно, но нашата кола се държи добре при тези условия – заяви младият немски пилот. – Може би имаме по-добра скорост на мокро. Интермедиите на Пирели (с които той записа второто си време след обяд – б.р.) показаха отлични качества. Трябва да почакаме да стане сухо, за да видим истинската картина и да довършим работата, така че утрешният ден ще е много важен.

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер бе по-предпазлив в преценките си дори за поведението на колата на мокра писта.

Трудно е да се прецени реалната сила на колата днес, защото условията не бяха постоянни в нито един момент и няма как да анализираме къде сме – каза Шумахер пред репортерите в падока. – Не бих искал да правя никакви заключения преди да излезем на пистата и утре. Но при всички случаи съм сигурен, че бе един добър първи ден за нас от уикенда на Силвърстоун и гледаме с оптимизъм към това домашно състезание. Продължаваме да подобряваме колата стъпка по стъпка.

Спортният директор на Мерцедес Норберт Хауг се пошегува, че днес е бил типичен английски летен ден – като на Нюрбургринг – и всички ще следят внимателно прогнозите дали няма да има за трети път в последните 10 години да вали дъжд и в състезанието, както бе през 2002 и 2008 г.