Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мик Шумахер може да направи тестове за Ферари този сезон

Мик Шумахер може да направи тестове за Ферари този сезон

70
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер, снимка: Према

Мик Шумахер може да направи тестове за Ферари във Формула 1 този сезон, съобщава италианското подразделение на Motorsport. Според информацията синът на Михаел Шумахер е сред кандидатите за това да кара в изпитанията през сезона, които още не са ясни като дати и писти.

Мик е отхвърлил оферта да стане част от програмата за млади пилоти на Мерцедес, като е предпочел да се присъедини към академията за млади състезатели на Скудерията. След като подпише договор, Мик, ще може да прави и тестове за F1.

През миналата година той спечели титлата в европейската Формула 3 за екипа на Према, а през тази преминава във Формула 2, като ще се състезава за същия отбор. За презсезонните тестове се изисква единият от пилотите да няма голям опит в F1. като може да е участвал в максимум 2 състезания.

През миналата година тази роля за Скудерията изпълняваше Антонио Джовинаци, който участва в 2 състезания за Заубер през 2017 г. За новия сезон италианецът няма да може да влезе в тази роля, тъй като ще бъде титуляр в Заубер като съотборник на Кими Райконен.