Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел най-бърз в първата тренировка

Михаел най-бърз в първата тренировка

23
0

При температура на пистата от 46 градуса Михаел Шумахер бе най-бърз в днешната първа свободна тренировка за Гран при на Малайзия. Световният шампион доказа напредъка на Бриджстоун при гумите с време по-добро с 1,5 секунди от това на съперниците си.
Още първият бърз тур на Михаел (около половин час след началото на сесията) бе с 1,6 сек по-бърз от този на брат му Ралф, направен минути по-рано. Постижението на звездата на Ферари бе 1:35.115 мин, като веднага след това той се прибра в бокса. Дори съотборникът му Рубенс Барикело не успя да се доближи кой знае колко до него.
10 минути преди края на тренировката двете коли на Скудерията отново бяха на трасето. Този път Михаел Шумахер даде невероятното време от 1:34.437. Барикело остана втори, а трети бе тест пилотът на БАР Антъни Дейвидсън. Англичанинът изпревари Рикардо Зонта (Тойота), като и двамата направиха по 21 обиколки.
Ралф Шумахер бе четвърти в края на първия час. И той, и Хуан Пабло Монтоя (осми) обаче не можеха да се справят особено добре с настройките на автомобилите си. Ралф се завъртя на последния завой, а колумбиецът направо изхвърча от пистата. Райконен пък даде шесто време, като направи само пет тура.
През първата сесия имаше доста завъртания, които се разминаха без последствия.