Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел Шумахер първи в предварителната квалификация

Михаел Шумахер първи в предварителната квалификация

67
0

Михаел Шумахер бе най-бърз в днешната предварителна квалификация в Монако. Германецът не даде шанс на съперниците и остави на повече от 0,3 сек. зад себе си втория Рубенс Барикело. Младите надежди Кими Райконен и Фернандо Алонсо направиха грешки в бързите си обиколки и това ги изхвърли назад в класирането.
Като изненада може да се приеме третото място на пилотът на БАР Дженсън Бътън. Англичанинът успя да изпревари макар и с малко Ярно Трули от тима на Рено. Дейвид Култард остана пети и за втори пореден път изпревари съотборника си Кими Райконен в предварителната квалификация.
Пилотите на Уилямс не се представиха особено успешно. Ралф Шумахер завърши шести след като направи няколко малки грешки. Неговият съотборник Хуан Пабло Монтоя също не бе безгрешен и остана едва осми. Между двамата се нареди Джанкарло Фисикела от екипа на Джордан.
Сесията бе прекратена за повече от 25 минути след като Хайнц-Харалд Френцен получи повреда в двигателя и трасето бе облято с масло. В събота германецът ще стартира първи в решителната квалификация.