Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел Шумахер с чудесна победа в Монреал

Михаел Шумахер с чудесна победа в Монреал

36
0

Михаел Шумахер удържа брат си Ралф и Хуан Пабло Монтоя и спечели снощи чудесна победа в Гран при на Канада. Световният шампион този път имаше повече късмет, но подплати триумфа си с невероятно каране преди първите спирания в бокса.
Ралф Шумахер тръгна от полпозишън и поведе на старта. Монтоя потегли по-зле, но запази втората си позиция пред Михаел. Зад тях Рубенс Барикело удари задната част на Рено-то на Алонсо и строши предното си крило. Заради повредата бразилецът спря в бокса, за да смени носа още в първата обиколка.
В края на втория тур Монтоя сбърка – натисна спирачките твърде късно за последния шикан и се завъртя на излизането от него, което позволи на Михаел да го изпревари и да заеме второто място. Пилотът на Ферари бързо настигна Уилямс-а на Ралф, но не успя да го изпревари.
Оказа се, че Шумахер-старши има гориво за обиколка повече от брат си. Въпреки че механиците на Ферари не направиха толкова бърз питстоп като колегите си от Уилямс, Михаел излезе пред Ралф след първите им спирания в бокса.
– Стартирахме с на практика едно и също количество гориво, но аз се задържах малко по-дълго на пистата – каза световният шампион след състезанието.
Михаел също така се справи с проблем в спирачките, който предизвика истинска тревога в бокса на Ферари в средата на надпреварата. След финала техническият директор на Скудерията Рос Браун обясни, че пилотът е спасил положението.
– Мисля, че това беше едно от най-добрите му представяния въобще. Появи се проблем със спирачките и в един момент ние не бяхмемного сигурни какво трябва да направим. Той обаче караше така, че да щади спирачните апарати и намали максимално износването – заяви Браун.