Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел Шумахер спокоен преди Гран при на Бахрейн

Михаел Шумахер спокоен преди Гран при на Бахрейн

36
0

Михаел Шумахер пристигна в Близкия изток няколко дни преди първата Гран при на Бахрейн. Звездата на Ферари прави тестове през миналата седмица, след което посети приятели в Кьолн през свободния уикенд. В момента основната му цел е да се аклиматизира към условията в Бахрейн в очакване на състезателния уикенд.
– Много съм любопитен. Ново състезание на нова писта и в различен климат. Харесва ми да посещавам нови места, да се запознавам с нови култури, дори и понякога да не успяваме да разберем всичко за тях. Във всеки случай пътуванията обогатяват човек – каза световният шампион.
Михаел подхожда напълно спокойно към предизвикателството на чисто новото трасе, открито официално съвсем скоро.
На Сепанг се надявах да спечеля шест или може би осем точки. Знаехме, че надпреварата ще е трудна, така че победата бе още по-слака. Наясно сме, че и в Бахрейн ще е горещо. Не бива да забравяме, че в Малайзия бе облачно и ако слънцето се бе задържало по-дълго, ситуацията щеше да е доста по-трудна за нас. Истинското притеснение в Бахрейн е пясъкът. Всички сме загрижени доколко това ще повлияе на представянето на двигателя. Въпреки това се чувствам уверен – допълни Шумахер.