Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел Шумахер тръгва от първа позиция утре

Михаел Шумахер тръгва от първа позиция утре

39
0

Михаел Шумахер ще тръгне от полпозишън в утрешната Гран при на Малайзия. Втори се нареди Марк Уебър (Ягуар), а трети е съотборникът на световния шампион във Ферари Рубенс Барикело.
Двамата пилоти на Ферари бяха четвърти (Шумахер) и шести (Барикело) в първата част на квалификацията. Те обаче излязоха първи и втори на пистата в началото на официалната тренировка – спрямо класирането от първото състезание за сезона в Австралия. Истинската им сила пролича малко повече от час по-късно.
– Бяхме много по-бързи отколкото очаквах – заяви впоследствие техническият директор на Ферари Рос Браун. – Обиколката на Михаел бе перфектна, а инженерите свършиха чудесна работа и я подготвиха великолепно. Смятах, че квалификацията ще е по-трудна, но пък не знаем с какви стратегии са останалите.
Хуан Пабло Монтоя бе четвърти и остана малко изненадан, че поведението на автомобила му се бе променило следобед в сравнение със свободните тренировки сутринта.
– След първата си бърза обиколка в квалификацията си помислих: “Какво става? Не сме променяли нищо!” При втория бърз тур пък се появиха вибрации и бях наясно, че така или иначе не мога да спечеля полпозишъна. Въпросът е колко силни ще са Ферари в състезанието и колко добри ще сме ние – заяви колумбиецът.
В Макларън настроението бе леко приповдигнато след кошмарния уикенд в Мелбърн. Днес Кими Райконен записа пето постижение, като бе по-бавен от Монтоя с малко повече от 0,1 сек. Зад финландеца се наредиха Дженсън Бътън (БАР) и Ралф Шумахер (Уилямс).
Рено изглеждаха в чудесна форма след първата част на квалификацията, в която бяха първи и втори. При решаващите обиколки обаче Трули бе по-бавен с повече от секунда от предишното си постижение, докато Алонсо изхвърча на 13-ия завой и остана без време.