Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел Шумахер взе 66-ата си победа си на Каталуния

Михаел Шумахер взе 66-ата си победа си на Каталуния

38
0

Брилянтна победа спечели Михаел Шумахер в днешната Гран при на Испания, а новият модел на Ферари F2003-GA дебютира във Формула 1 с триумф. Съотборникът на световния шампион Рубенс Барикело остана трети, изпреварен от невероятно представилия се Фернандо Алонсо (Рено).
На старта Алонсо тръгна перфектно и тръгна да изпреварва Барикело. Пилотите на Ферари влязоха в първия завой един до друг, защитавайки позициите си.
В края на колоната настъпи истинска драма. Антонио Пицония не успя да тръгне. Кими Райконен, който бе последен на стартовата решетка, не видя неподвижния Ягуар и го удари, отнасяйки задницата.
На втория завой пък се сблъскаха Ярно Трули и Дейвид Култард. Италианецът отпадна, а пилотът на Макларън мина през бокса и се върна на трасето.
Излезе кола за сигурност, докато маршалите приберат потрошените коли на Пицония и Райконен. Сейфти карът се прибра в края на петата обиколка. Състезанието мина без повече катастрофи.
Алонсо геройски се пребори за второто място с Барикело и дори оказваше известно време натиск върху Шумахер. След 66-ата си победа в Гран при Михаел заяви, че не би могъл да се справи при такава конкуренция от страна на Фернандо с F2002.
Драмата на Макларън бе пълна, след като Култард отпадна в 18-ия тур след удар с Бътън. И двата болида на Уилямс обаче завършиха надпреварата. Ралф Шумахер имаше повече проблеми от съотборника си, но удържа до финала Кристиано да Мата.