Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мика залага на Кими

Мика залага на Кими

55
0

От Светлана Симеонова

“Днес никой не знае абсолютната истина за това, което се случва в падока. Ако ви трябва искреност – оттеглилите се пилоти ще ви кажат всичко. Просто ще кажат истината.” Това заяви преди почти година легендарният английски журналист Найджъл Роубък в интервюто си за Club F1.

Броени дни преди началото на сезон 2004 г. думите му получиха перфектно потвърждение. Двукратният световен шампион в F1 Мика Хакинен бе ангажиран от списание “F1 Racing” и ITV да направи анализ за годината, да сподели очакванията и прогнозите си.

Безкрайно обичаният финландец се оттегли от Гран при преди две години, но не пропуска да гледа по телевизията надпревара от световния шампионат. И за първи път, откакто въобще общува с журналисти, обаче най-после каза личното си мнение за топ звездите днес. То може и да не се хареса на мнозина, но кой по-добре от един шампион от неговата познава тънкостите на спорта, предимствата и недостатъците на всеки? Стряскащото може би е, че досега Хакинен бе по-известен с мълчаливостта и нежеланието да коментира щекотливи теми като качествата на колегите си. Сега обаче финландецът показва доста остър стил и не спестява нищо на никого.

“Не съм говорил почти с нито един журналист от момента, в който се оттеглих. И определено не съм казвал мнението си относно старите ми съперници. Но точно това съм направил тук и сега” – заявява той в самото начало на изложението си.

Хакинен естествено започва с “най-стария” си враг – Михаел Шумахер и неговия тим Ферари.

“Той спечели четири поредни шампионата, общо шест, както и 70 Гран при и никой не може да му отнеме това.
Постижението е фантастично.

Много хора казват, че е минал най-добрите си години и 2004-та ще е много трудна година за него. Е, аз мога да заявяв, че колкото и трудна да е 2004 за него, той е в състояние да спечели титла номер седем. Все още има скоростта, отдадеността и физическата подготовка – и за моя изненада все още притежава хъса”.

Мика смята, че съотборникът на Михаел Рубенс ……..