Начало Картинг Мишел с втора победа в Югоизточния шампионат

Мишел с втора победа в Югоизточния шампионат

40
0

Снимки: Любомир Асенов, PicsPort

На пистата в Хасково при отлична организация и голям зрителски интерес се състоя третият кръг от Европейския шампионат по картинг, зона Югоизток. Участваха най-добрите пилоти от Турция, Гърция, Македония, Румъния и домакините от България.
Състезанието ще се запомни с безапелационната победа на Мишел Георгиев (София Ауто) в очерталия се като български клас ICA. Мишел стартира от полпозишън, след като спечели убедително квалификацията в събота. И двата състезателни манша се развиха по един и същи сценарий: опит за атака на старта от Христо Василев (Хидролифт), който Мишел парира, опити за изпреварване в следващите четири обиколки и натрупване на преднина в останалите турове до края. Така Мишел и Христо доминираха над останалите през целия състезателен уикенд. Трети е Мариос Касапис от Гърция. Победителят от Букурещ Николай Върбицалиев имаше проблеми с картинга. Финишира съответно на шесто и седмо място в двата манша и зае шеста позиция в крайното класиране.
При най-малките в клас Мини имаше най-много участници. Ристо Вуков от Македония се пребори за първото място пред Крис Куцодимос от Гърция и румънеца Даниел Николеску.
В Клас ICA/J Митко Матев (ИКИ Рейсинг) се бори с румънеца Томи Драган и Георге Катсинис от Гърция за победата в клас ICA/J, но с трето и първо място съответно в двата манша се качи второто място на подиума.
В най-атрактивния клас ICA/J нашите представители нямаха никакъв късмет. Владимир Арабаджиев напусна борбата и в двата манша, съответно заради повреда в двигателя и поради проблеми със задна лява гума. Въпреки това Владо направи незабравимо шоу за публиката. Само късметът на румънеца му помогна да се качи на най-високото място на подиума.