Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мислех, че всичко е приключило на първия завой, обясни Розберг

Мислех, че всичко е приключило на първия завой, обясни Розберг

50
0

Нико Розберг смята, че поведението на Себастиан Фетел на старта в Гран при на Малайзия е било извън контрол, а самият пилот на Мерцедес не е могъл да направи нищо. След удара между двамата Нико е мислел, че всичко за него е приключило.

Състезателят на Ферари опита агресивна атака в първия завой от вътрешната страна срещу Макс Верстапен с много късно спиране, но не прецени добре маневрата си и удари Розберг отзад. Последният се завъртя и изостана в дъното на колоната, докато Себастиан счупи предното си окачване и отпадна.

„Просто бях ударен странично от 4-кратен световен шампион, който бе извън контрол, заяви Нико, който след много силно каране успя да завърши на 3-а позиция и да увеличи аванса си пред Хамилтън на 23 точки.

– Мислех, че всичко е приключило за мен. Щастлив съм, че успях да се преборя за място на подиума. Като цяло бих желал да имам по-добър ден, но понякога така се случват нещата. Не го усещам като победа. Беше тежко състезание.“

По отношение на отпадането на Хамилтън, Нико заяви, че знае за какво става въпрос, тъй като е бил в неговата позиция преди. „Знам колко ужасно е в този момент и знам през какво преминава той“, каза Розберг.

Германецът коментира и наказанието си от 10 сек за изпреварването срещу Кими Райконен, когато се стигна до контакт между двамата в битката за 3-ата позиция. „Опитах се да изпреваря и се докоснахме. Не си спомням детайли. Със сигурност беше агресивна маневра. Те (стюардите) решиха, че  ебила твърде агресивна и това е.“