Начало Други Мицубиши предоставят i Miev за среща на Г8

Мицубиши предоставят i Miev за среща на Г8

63
0

Мицубиши Моторс Корпорейшън (MMC) съобщиха, че ще осигурят 10 електрически автомобила i MiEV за официално ползване по време на срещата на Г8 в Хокайдо. Електрическите коли ще се ползват за транспортиране на световните лидери, както и на представители на медиите. Идеята на моделите е да представляват едно своебразно визуализиране на технологията пред медиите, като ще има възможност дори и за тест драйв.

ММС се надяват, че с помощта на представянето на i MiEV участниците в срещата в Хокайдо ще започнат да оценяват по нов начин практичността и екологичността на електрическите превозни средства.

Електрическите автомобили i MiEV ще се предлагат на пазара в Япония от 2009 година, като това е част от плана на компанията да редуцира ефекта на глобалното затопляне и да намали зависимостта от изкопаемите горива. i MiEV е базиран на миниавтомобила “i” и използва литиево-йонни батерии с висок капацитет, както и компактен електрически мотор с висок въртящ момент.

На този етап ММС само провежда тестове заедно с няколко местни електрически компании, така че да могат електрическите автомобили да се разпространят в Япония възможно най-скоро. Има планове да се тестват моделите и в Щатите, като това може да стане още тази есен.