Начало Други Множество инциденти и излизания на автомобила за сигурност в Наскар миналата седмица

Множество инциденти и излизания на автомобила за сигурност в Наскар миналата седмица

36
0

През изминалата седмица се проведе поредният кръг от сериите Наскар Спринт Къп в Ричмънд, Вирджиния. Надпреварата бе ужасно оспорвана. Дени Хамлин стартира от първа позиция и водеше колоната през по-голямата част от надпреварата.
Станахме свидетели и на множество инциденти и излизания на автомобила за сигурност. Най-големия от тях се случи на обиколка 229 от общо 410. Джей Йейли докосна стената на входа към завой номер 4. Последвалото завъртане предизвика масов инцидент, в който участваха над 10 автомобила. Това наложи развяване на червения флаг. За щастие нямаше и сериозно контузени.
След повторното стартиране, Дени Хамлин отново поведе с лекота и с прекрасно състезателно темпо. За съжаление това продължи до обиколка 390, когато той спука гума, което го изхвърли от борба за топ местата. Това постави и Дейл Ърнхарт и Кайл Буш в оспорвана борба за победата. Тя продължи няколко обиколки и след това отново се стигна до състезателен инцидент – двамата пилоти се докосноха и това изхърли от борбата Дейл Джуниър.
Тази борба, връчи победата в ръцете на Клинт Бауър, който през цялото време се движеше със страхотно темпо и отлично се възползва от дадената му възможност.
Тесният овал в Ричмънд отново се превърна в арена на драма в още една толкова близка надпревара.

Резултати:
1. Клинт Бауър
2. Кайл Буш
3. Марк Мартин
4. Тони Стюърт
5. Мартин Труекс Джуниър
6. Райън Нюмън
7. Карл Едуардс
8. Кевин Харвик
9. Джеф Гордън
10. Кейси Кан