Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтоя очаква сериозна битка

Монтоя очаква сериозна битка

51
0

Хуан Пабло Монтоя очаква сериозна битка в днешната Гран при на Канада, като според него от еднаква важност в надпреварата ще са стратегия за питсповете и гумите. Колумбиецът спечели вчера третия си полпозишън за този сезон на трасето Жил Вилньов.
Миналата година гумите на Мишлен бяха по-добри в Канада. Сега обаче и съперниците им от Бриджстоун са сигурни, че са докарали подходящи продукти.
– Смятам, че гумите играят огромна роля за конкурентноспособността ни – заяви Монтоя. – Има писти, на които Ферари имат предимство, на други обаче Мишлен-ите ни помагат да сме пред тях. В последните две надпревари гумите ни бяха фантастични – направена бе голяма стъпка напред.
Михаел Шумахер ще стартира днес от втора позиция, а съотборникът му Рубенс Барикело е трети на решетката. Според световния шампион представянето на екипите на Ферари и на Уилямс доказва, че ситуацията вече не е като в началото на сезона.
– Ние бяхме напред за малко, но сега нещата се обръщат. Казвал съм много пъти, че това ще се случи, но хората все не ми вярваха, че ще стане така – каза германецът.