Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтоя печели полпозишън в Монако

Монтоя печели полпозишън в Монако

51
0

Хуан Пабло Монтоя спечели петия полпозишън в кариерата си днес на трасето в Монако. Пилотът на Уилямс стана пръв със страхотна обиколка в самия край на квалификацията, като с нея измести от върха Дейвид Култард (Макларън). Трети е Михаел Шумахер (Ферари), който имаше проблеми по време на сесията.
Монтоя бе единственият пилот, който даде време под 1:17 мин. Постижението на колумбиеца (1:16.676 мин) е с 0,8 сек по-добро от миналогодишния полпозишън.
– Направихме някои промени по време на квалификацията и подобрихме страшно много представянето си – каза Монтоя.
Съотборникът му Ралф Шумахер ще тръгне утре от втора редица, след като бе изместен на четвърто място от Култард и брат си.
Култард остана разочарован, че е изгубил, след като миналия сезон той бе най-бърз по улиците на Монако в квалификацията. Въпреки това шотландецът заяви, че е доволен от колата си.
Михаел Шумахер от своя страна изкара ужасна квалификация. При първото излизане се повреди колата и той бе принуден да се прибере в бокса. При втората серия нямаше проблеми с болида, но нещо влезе в лявото му око. Михаел се опита да оправи нещата с капки, но не успя. При третото му излизане пък Монтоя го задържа точно на бързата му обиколка. Това съвсем не се хареса на Шумахер, тъй като на практика бе принуден почти да спре, за да не се удари с Хуан Пабло. Съотборникът му Рубенс Барикело (пети на стартовата решетка) също се оплака от задържане, но той бе недоволен от Култард.
Екипът на Рено не успя да продължи чудесното си представяне този уикенд. Ярно Трули, който и в четвъртък, и в днешните свободни тренировки бе най-бърз, ще стартира утре от 7-ма позиция (зад Кими Райконен), а Бътън е осми.
Като цяло квалификацията мина без големи инциденти. Съвсем в началото Алекс Йонг удари Минарди-то си, но други катастрофи нямаше.