Начало Moto News MotoGP: Довициозо с най-добро време след петъчните тренировки на Силвърстоун

MotoGP: Довициозо с най-добро време след петъчните тренировки на Силвърстоун

42
0
Андреа Довициозо

Андреа Довициозо с Ducati постигна най-добро време след петъчните свободни тренировки за Гран при на Великобритания на Силвърстоун, пореден кръг от първенството на MotoGP.

Италианецът изпревари само с 5 хилядни Кал Кръчлоу, който вчера подписа нов договор с тима си LCR Honda. Трети остана Маверик Винялес с Yamaha, който бе най-бърз в първата тренировка. Първенецът и лидер в шампионата Марк Маркес с Repsol Honda завърши 4-и.

Винялес беше с най-добро постижение и в началото на втората сесия, но скоро Маркес го подобри и остана на първа позиция в първата половина от тренировката. 18 минути преди края Дови обаче излезе начело, а 6 минути по-късно Валентино Роси с Yamaha направи най-добър тур и зае първата позиция.

В последните 5 мин обаче много от пилотите подобриха постиженията си. Първо Дови излезе начело, а след това Кръчлоу, Винялес, Маркес, Хорхе Лоренсо (Ducati), Джак Милър и Йохан Зарко също подобриха времето на Доктора.

Катастрофа в тренировката претърпя Тито Рабат (Avintia Racing)на завой номер 12. В самия финал на сесията Лоренсо и бъдещият му заместник в Ducati Данило Петручи от екипа на Pramac Ducati се разминаха за малко с инцидент.

Класиране от втората тренировка