Начало Moto News MotoGP: Яноне №1 в тренировките на Муджело, Пиро с тежко падане

MotoGP: Яноне №1 в тренировките на Муджело, Пиро с тежко падане

106
0

Андреа Яноне със Suzuki беше най-бърз и в двете свободни тренировки за Гран при на Италия на пистата Муджело, 6-и кръг от първенството в MotoGP. Италианецът постигна 1:46.735 мин във втората сесия, което бе и най-доброто време за деня.

Тя обаче беше прекратена заради тежката катастрофа на Микеле Пиро с Ducati. 29 минути преди края на тренировката, Пиро изгуби контрол над мотора си при подхода към първия завой при скорост от над 340 км/ч. Предното колело на машината блокира, което повдигна задницата.

Това изхвърли пилота във въздуха, след което той падна на трасето. В началото той загуби съзнание, но след това се оправи на път за медицинския център. По-късно той беше откаран и в болницата също в съзнание, но без да помни нищо от инцидента.

20 минути след катастрофата сесията беше подновена. Веднага обаче тя бе прекъсната отново, след като двигателя на Андреа Довициозо изпуши на първия завой. Машината му дори се запали.

Яноен постигна най-доброто си време в края на сесията, като изпревари с 0.387 сек Маверик Винялес с Yamaha. Трети остана шампионът Марк Маркес с Repsol Honda, следван от Йохан Зарко с Yamaha Tech 3. Джак Милър с Pramac Ducati остана 5-и, а Валентино Роси с другия заводски мотор на Yamaha 7-и.

Андреа Довициозо остана едва 12-и, но за сметка на това подобри рекорда за най-висока максимална скорост в историята на MotoGP. Италианецът със своето Ducati постигна 356.4 км/ч. Досега рекордът бе на Яноне – 354.9 км/ч от 2016 г. на същото трасе.

Пълни резултати от втората тренировка