Начало Moto News MotoGP: Кръчлоу най-бърз в петъчните тренировки на Муджело

MotoGP: Кръчлоу най-бърз в петъчните тренировки на Муджело

49
0

Кал Кръчлоу от екипа на LCR Honda постигна най-добро време в петъчните свободни тренировки за Гран при на Италия на пистата Муджело, която е 6-и кръг от сезона в MotoGP.

Британецът постигна 1:47.365 мин и изпревари с 0.161 сек Андреа Довициозо с Ducati. Последният бе най-бърз в първата сесия, като постижението му е само на 0.029 сек от това на Кръчлоу във втората сесия. Трети завърши дебютантът в класа Йонас Фолгер от Yamaha Tech 3.

Четвърти за деня завърши Микеле Пиро с Ducati, който постигна най-добрия си резултат в първата тренировка. В нея той бе 2-и зад Довициозо. И в двете сесии Пиро се класира пред именития си съотборник Хорхе Лоренсо. Испанецът остана 6-и и 11-и в двете сесии.

В същото време лидерът в шампионата Маверик Винялес с Yamaha катастрофира още в първите минути на сесията. Испанецът поведе в класирането 7 минути след началото на сесията, а след него бе Алейш Еспергаро с Aprilia Gresini.

Секунди след най-добрата си обиколка обаче Алейш претърпя инцидент на завой номер 5, а веднага след това неговият съотборник Сам Лоус го последва.

Десет минути след началото на тренировката Винялес претърпя най-сериозния инцидент за деня. Той излетя на завоя Арабиата в и по чудо се отърва без контузии.

Малко преди края на тренировката той се върна на пистата с нов мотоциклет, но не успя да подобри времето си. Ринялес остана 13-и, на една позиция зад съотборника си Валнентино Роси. Кръчлоу зае първото място две минути преди края и с него стана най-бързият пилот на пистата след днешния ден.

Пълното класиране от втората тренировка вижте ТУК