Начало Moto News MotoGP: Лоренсо и Довициозо на първите 2 места на старта на Силвърстоун

MotoGP: Лоренсо и Довициозо на първите 2 места на старта на Силвърстоун

61
0
Хорхе Лоренсо

Хорхе Лоренсо и Андреа Довициозо с двата заводски мотора на Ducati  заеха първите 2 места в квалификацията за Гран при на Великобритания на пистата Силвърстоун, която се проведе на мокра писта, но която в края изсъхна. Испанецът изпревари съотборника си с 0.159 сек

Това е втори полпозишън за сезона за Лоренсо, който спечели последния кръг в Австрия и утре ще се бори за нова победа. Първата стартова редица допълни Йохан Зарко с Yamaha Tech 3, който изостана на 0.284 сек от водача.

От втора линия ще потеглят Кал Кръчлоу от LCR Honda, шампионът Марк Маркес с Respol Honda и Данило Петручи от Pramac Ducati.

На мокрото трасе далеч от скоростта на лидерите бяха пилотите на заводския екип на Yamaha. Маверик Винялес и Валентино Роси заеха последните 2 места в квалификацията, като изостанаха на над 2 секунди от Лоренсо.

Квалификацията закъсня с 25 минути заради хаоса, който създаде изсипалият се дъжд. След началото й станаха няколко катастрофи, тъй като на някои места от трасето водата беше прекалено много.

Най-много пострада Тито Рабат.Той бе транспортиран с хеликоптер до най-близката болница, където стана ясно, че е получил 3 фрактури на десния си крак. Той няма да вземе участие в утрешното състезание.

Пистата започна да изсъхва и последните 3 минути бяха решаващи за стартова подредба. Пилотите на Ducati се справиха най-добре и заеха първите 2 места. Роси пък не можа да излезе навреме и да направи последни бързи обиколки при най-добрите условия.