Начало Moto News MotoGP: Лоренсо с първа победа за Ducati

MotoGP: Лоренсо с първа победа за Ducati

67
0

Хорхе Лоренсо спечели първата си победа с екипа на Ducati, за който кара вече втори сезон. Испанецът стори това на пистата Муджело в Гран при на Италия. Двоен триумф на италианския производител донесе Андреа Довициозо, който задържа зад себе си Валентино Роси с Yamaha. Доктора стартира от полпозишън, но не успя да се пребори с по-бързите на правата машини на Ducati.

Другият заводски пилот на Yamaha Маверик Винялес остана едва 8-и, а зад Роси 4-и и 5-и се наредиха двамата пилоти на Suzuki Андреа Яноне и Алекс Ринс. Лидерът в шампионата и първенец за последните 2 години Марк Маркес от екипа на Repsol Honda остана едва 16-и. Той се движеше 2-и, но допусна сериозна грешка, падна и едва завърши състезанието.

На старта поведе Лоренсо пред Роси, а Маркес за малко бе на 2-а позиция, но излезе широко в завой 1 и изостана 3-и, като едва не се удари с Данило Петручи от Pramac Ducati. Съотборникът на Маркес Дани Педроса пък падна още в първата обиколка.

След 3 обиколки Маркес мина пред Доктора с маневра от вътрешната страна на завой 1. Няколко тура по-късно обаче Маркес падна, а в същото време Довициозо изпревари Яноне, а след това и самия Роси, за да излезе 2-и. Доктора загуби позиция и спрямо Андреа, а отпред Лоренсо започва да се откъсва пред съотборника си.

При опит да си върне позицията, Роси допусна малка грешка и бе изпреварен от Петручи, който мина и пред Яноне. Последният имаше проблеми с гумите и бе изпреварен от Валентино, а след това и от съекипника си в Suzuki Ринс. 

Алекс за няколко обиколки беше и пред Роси, но финалния щурм на Доктора бе много силен, като той не само стана 3-и, но и притисна Дови. В крайна сметка не успя да го изпревари, но все пак бе на подиума. Петручи остана 7-и, зад Кал Кръчлоу.