Начало Moto News MotoGP: Маркес с 6-и пореден полпозишън на Заксенринг

MotoGP: Маркес с 6-и пореден полпозишън на Заксенринг

65
0

Марк Маркес от екипа на Repsol Honda записа 9-ия си пореден полпозишън на пистата Заксенринг във всички класове и 6-и пореден в MotoGP. Испанецът този път имаше много сериозна конкуренция, като трябваше да се потруди здраво, за да изпревари само с 25 хилядни Данило Петручи от Pramac Ducati.

Най-бързият от петъчните тренировки Хорхе Лоренсо със заводския мотор на Ducati също беше много близо до пола, но изостана от Маркес на 0.057 сек. Това му отреди 3-ата стартова позиция.

Изключително оспорваната битка в сесията потвърдиха потеглящите от втора редица пилоти. Маверик Винялес с Yamaha се класира 4-и, на 0.171 сек, а само на 3 хилядни зад него остана Андреа Довициозо с другото заводско Ducati.

Валентино Роси остана 6-и и ще заеме последното място от втората редица, но неговото изоставане спрямо Маркес също не е никак голямо – 0.262 сек, Всъщност първите 9 пилоти се събраха в по-малко от половин секунда.

Обявилият своето отказване от MotoGP след края на сезона Дани Педроса с втората машина на Repsol Honda остана 10-и., на малко над половин секунда от съотборника си Маркес.

Последният направи общо 3 серии от обиколки във втората квалификация, като в последния си опит записа личен най-добър 2-и сектор и рекорден от всички 3-и, което се оказа ключово за успеха.

Пълни резултати от втората квалификация