Начало Moto News MotoGP: Милър печели, изненадваща първа редица в Аржентина

MotoGP: Милър печели, изненадваща първа редица в Аржентина

97
0

Пилотът на Alma Pramac Racing Джак Милър изненадващо спечели първа позиция за утрешната Гран При на Аржентина на  пистата Термас де Рио Ондо. Изненадваща е и цялата първа редица на стартовата решетка, тъй като до него са Дани Педроса от екипа на Repsol Honda и Йохан Зарко (Monster Yamaha Tech 3).

Пистата беше мокра от дъжда и това донякъде обърка сметките на много пилоти. Милър излезе със сликове на изсъхващото трасе и спечели първата си полпозишън във висшия клас. Освен това той стана първия независим пилот на независим отбор на Ducati, който стартира от първа позиция. Времето на Милър бе 1:47,153, което е точно със секунда по-слабо от най-доброто постижение 1:37,683 на съотборника на Педроса – Марк Маркес от 2014 г. Тъкмо Педроса остана на 0,177 сек. след австралиеца. Трети бе Зарко, който остана на 0,212 сек. след Джак, но само 0,034 сек. не му достигнаха, за да измести от второто място Предроса.

Тито Рабат (Reale Avintia Racing) продължи с отличното си представяне този уикенд и се красира 4-и. Това е най-доброто чу класиране на квалификация във висшия клас. Той оглави втора редица, а до него 5-и, с много малка разлика – 0,062 сек. остана пилотът на Suzuki Ecstar Алекс Ринс. Световният шампион Марк Маркес (Repsol Honda), който бе най-бърз на тренировките, остана 6-и.

На трета редица също имаше изненади, като преминалия през Q1 Алеиш Еспаргаро (Aprilia Racing Team Gresini). Той стана 7-и и успя да надделее над звездата на  Ducati и лидер в шампионата Андреа Довициозо, който стана 8-и. последен на трета редица е Маверик Винялес (Movistar Yamaha MotoGP) – 9-и.

След като продължи да се представя добре в Аржентина, Кал Кръчлоу (LCR Honda Castrol) стана 10-и и зае първото място на 4-а редица. До него 11-и е Валентино Роси (Movistar Yamaha MotoGP), но само на 0.022 сек. от Кръчлоу, а след него 12-и е Андреа Яноне (Suzuki Ecstar).