Начало Moto News MotoGP: Маркес надви пилотите на Ducati и ще стартира първи в Австрия

MotoGP: Маркес надви пилотите на Ducati и ще стартира първи в Австрия

49
0
Марк Маркес

Шампионът Марк Маркес от екипа на Repsol Honda успя да надвие пилотите на Ducati и ще стартира от първа позиция в Гран при на Австрия, 11-и кръг от MotoGP. Испанецът записа най-бърза обиколка от 1:23.235 мин и остави на 0.144 сек Андреа Довициозо и с 0.386 сек Хорхе Лоренсо.

Успехът му в квалификацията бе и под номер 70 в кариерата му във всички класове на световната сцена по мотоциклетизъм. С осмата си обиколка пилотът на Honda се доближи максимално до миналогодишния рекорд на пистата (1:23.142 минути), поставен от Андреа Яноне, който тогава караше за Ducati, но не успя да го подобри.

Пистата Ред Бул Ринг се счита определено за много подходяща за Ducati заради дългите си прави и се очакваше италианските машини да окупират челните позиции на стартовата решетка. Маркес обаче успя да се справи и с двата заводски мотора на италианците.

От втора редица ще потеглят Маверик Винялес с Yamaha, Данило Петручи от OCTO Pramac Racing и Йохан Зарко от Yamaha Tech 3. Седемкратният шампион в кралския клас Валентино Роси остана едва 7-и с изоставане от 0.7 сек. След него остана Дани Педроса с другата машина на Repsol Honda.

Педроса трябваше да мине през първата квалификация, за да достигне до същинската битка. В нея той се класира втори и заедно с Петрчуи продължи в Q2. Последен на 3-а редица ще потегли Кал Кръчлоу от LCR Honda.

Пълно класиране от втората квалификация