Начало Moto News MotoGP: Маркес с 6-а поредна победа в Германия

MotoGP: Маркес с 6-а поредна победа в Германия

60
0
Марк Маркес

Марк Маркес записа 6-ата си поредна победа на пистата Заксенринг за Гран при на Германия в MotoGP, доказвайки за пореден път, че е кралят на немското трасе.

Откакто е в кралския клас през 2013 г., испанецът не познава загуба на тази писта. Така беше и днес, въпреки че пилотът на Repsol Honda се забави на старта и трябваше да наваксва в хода на състезанието.

Втори завърши Валентино Роси с Yamaha, следван от съотборника са Маверик Винялес, който направи много силно каране в последните обиколки, печелейки няколко позиции. Състезанието завърши разочароващо за заводските пилоти на Ducati Лоренсо и Довициозо, които останаха едва 6-и и 7-и.

На старта поведе Лоренсо пред Петручи, Марекс, Роси и Винялес. Ринс и Еспаргаро паднаха още в първата обиколка след инцидент, в който бе въвлечен и Яноне. В същото време Кръчлоу изпревари Маверик и стана 5-и, а Маркес се справи с Петручи. Винялес пък бе задминат и от Довициозо.

След няколко опита Роси най-после изпревари Данило и излезе на 3-о място. Отпред Маркес притисна Лоренсо, но не можеше да го изпревари, а Кръчлоу падна. 17 обиколки пред финала Марк с агресивна атака на последния завой се справи с Хорхе и поведе. След още 2 обиколки Лоренсо допусна грешка и Роси мина пред него.

В следващите обиколки Хорхе се опита да си върне 2-ото място, но без успех, Маркес пък избяга на 2 сек напред. Петручи държеше 4-ото място пред Алваро Баутиста и Винялес. В края обаче гумите на Хорхе се износиха и той загуби позиции от Петручи, Винялес и Баутиста.

В предпоследната обиколка Маверик изпревари Петручи в битката за последното място на подиума. Баутиста остана 5-и, а Лоренсо 6-и пред съотборника си в Ducati Довициозо.