Начало Moto News MotoGP: Маркес с нова крачка към титлата след победа на Арагон

MotoGP: Маркес с нова крачка към титлата след победа на Арагон

78
0
Марк Маркес

Марк Маркес с Repsol Honda направи нова важна крачка към титлата в MotoGP след победа на Гран при на Арагон, 14-и кръг от шампионата.

Испанецът надви в дуел в края Андреа Довициозо с Ducati. Подиумът допълни Андреа Яноне с Suzuki, а потеглилият от полпозишън Хорхе Лоренсо падна още в началото.

Лоренсо се подхлъза още на първия завой и моторът му го изхвърли във въздуха. Впоследствие стана ясно, че испанецът е извадил палеца на десния си крак. Стартиралият от 4-о място Кал Кръчлоу с LCR също падна в първите обиколки.

След катастрофата на Лоренсо поведе Маркес. Още преди края на първата обиколка обаче той бе изпреварен от Довициозо. След средата на дистанцията Маркес започна да притиска все повече Андреа и 10 обиколки преди финала го изпревари.

След 3 обиколки Довициозо отново излезе начело, но не можеше да се откъсне напред. В същото време Яноне настигна и двамата. Три обиколки преди края Маркес отново поведе и не изпусна първото място. Той спечели петата си победа за сезона. И авансът му пред Довициозо нарасна на 72 точки.

Легендата Валентино Роси с Yamaha, който стартира от едва 18-а позиция, успя да напредне до 8-о място на финала. Съотборникът му Маверик Винялес остана едва 10-и.