Начало Moto News MotoGP: Маркес триумфира с титлата за 4-и път

MotoGP: Маркес триумфира с титлата за 4-и път

57
0
Марк Маркес

Марк Маркес стана шампион за 4-и път в MotoGP. След успехите си през 2013, 2014 и 2016 г., пилотът на Repsol Honda триумфира и тази година, надделявайки над Андреа Довициозо от заводския тим на Ducati. Така той стана най-младият 4-кратен шампион.

Маркес завърши 3-и в последния кръг във Валенсия, докато Довициозо отпадна в драматичен финал на състезанието. Победата взе Дани Педроса с другия мотор на Repsol Honda, който в края лиши Йохан Зарко с Yamaha Tech 3 от възможността да вземе първа победа в кралския клас в кариерата.

На старта Маркес поведе от полпозишън, следван от отлично потеглилия негов съотборник Педроса. Зарко бе 3-и, но още в началото на 2-ата обиколка изпревари Дани и излезе на 2-о място.

След още 2 тура Зарко се справи и с Маркес, възползвайки се от меките си предна и задна гума. Педроса бе 3-и, следван от Лоренсо и Довициозо с двата заводски мотора на Ducati. Хорхе обаче не пускаше своя съотборник напред.

В същото време Зарко загуби темпо и започна да бъде притискан от Маркес. Валентино Роси пък успя да се придвижи до 6-ото място, докато съотборникът му в заводския тим на Yamaha Винялес бе едва 13-и.

8 обиколки преди края Маркес изпревари Зарко на последния завой и поведе, но само метри по-късно излетя на първия завой и се озова 5-и. Обиколка по-късно обаче Лоренсо и Дови паднаха и с това битката за титлата приключи.

Отпред Зарко и Педроса водеха битка за победата, а Маркес спокойно зае 3-ата позиция. В последната обиколка Педроса изпревари Зарко и спечели. Алекс Ринс изпревари Роси и зае 4-ото място с Suzuki.

Пълно класиране от състезанието