Начало Moto News MotoGP: Роси с първи полпозишън за сезона в много оспорвна битка на...

MotoGP: Роси с първи полпозишън за сезона в много оспорвна битка на Муджело

119
0

Валентино Роси с Yamaha малко изненадващо спечели полпозишъна за Гран при на Италия на домашната си писта Муджело. Той направи страхотна обиколка в края, като взриви трибуните и записа 65-ия си пол в кариерата, 55-и в кралския клас и първи за сезона.

От началото на сезона Роси и Винялес с другия заводски мотор на Yamaha са далеч от темпото на най-бързите особено в квалификациите, но днес в Италия изненадаха всички с отличното си темпо с една бърза обиколка.

Доктора записа време от 1:46.208 мин във втората квалификация и изпревари само с 35 хилядни Хорхе Лоренсо с Ducati. Сесията беше изключително оспорвана, като третият Маверик Винялес с Yamaha остана на 0.096 сек от Роси.

Всъщност всички пилот в Q2 се събраха в по-малко от 0.8 сек. Шампионът и лидер в първенството Марк Маркес с Repsol Honda остана 6-и. Неговият съотборник Дани Педроса отпадна след първата квалификация и ще стартира едва 20-и.

Пред него от втора редица ще потеглят още Данило Петручи от Pramac Ducati  и Андреа Яноне с Suzuki (4-и). Последният бе най-бърз в първите 2 тренировки в петък.