Начало Moto News MotoGP се завръща в Аржентина

MotoGP се завръща в Аржентина

47
0

Dorna Sports – компанията, която държи търговските права и организира MotoGP, официално обяви, че от 2014 г. шампионатът се връща в Аржентина. Състезанието ще бъде на новото трасе Termas de Rio Hondo, на което през миналата седмица направиха тестове пилоти от класовете Moto2 и MotoGP.

За последен път състезание от мотоциклетната Гран При в Аржентина имаше през 1999 г. Сега договор с организаторите бе подписан за три години – от 2014 до 2016 г. Дали ще бъде удължен, ще покаже времето. Министърът на туризма на Аржентина Енрике Майер каза: За нас е голяма чест да приемем този шампионат в Аржентина като допълнение към други спортни събития, които са в страната ни, като например рали Дакар. Надяваме се, че зрителите в Аржентина ще могат да видят мотоциклетни надпревари с високо качество и ще направим всичко по силите си, за да остане MotoGP дълго в страната ни.

В теста на Termas de Rio Hondo участваха пилоти като Кал Кръчлоу, Алваро Баутиста, Щефан Брадъл, който бе най-бърз с време 1:44,188. Хектор Барбера от Avintia Blusens тестваше електронния блок на Magneti Marelli на неговия FTR Kawasaki. Имаше и двама пилоти от клас Moto2 – Тито Рабат (Tuenti HP 40) и Нико Терол (Mapfre Aspar Team).

Пистата Termas de Rio Hondo е в град Термас де Рио Хондо, в провинцията Сантяго дел Естеро, на близо 1000 км от Буенос Айрес. Дължината на варианта за MotoGP е 4805, има 14 завоя, а най-дългата права е 1060 м.