Начало Moto News MotoGP: Яноне най-бърз под прожекторите на Лосаил

MotoGP: Яноне най-бърз под прожекторите на Лосаил

58
0

Андреа Яноне от екипа на Suzuki Ecstar беше най-бързият пилот във втория ден от последните тестове преди началото на сезона в MotoGP.

Въпреки краткият дъжд, който валя на пистата Лосаил насред катарската пустиня, италианецът изпревари сънародника си Андреа Довициозо (Ducati Team), а трети остана световният шампион Марк Маркес (Repsol Honda)

Яноне бе един от най-бързите пилоти в първия ден, след като имаше трудни тестове на предишните две сесии на Сепанг и Бурирам. Той обаче направи атака и  постигна време от 1:54,586, като бе само с 0,041 сек. пред  Довициозо.

Яноне събираше данни и правеше настройки за състезанието на тази писта, с което се открива шампионата. Съотборникът му Алекс Ринс вкара в топ 5 два мотора, направени в завода в Хамамацу. Той остана на 5-о място, на 0,381 сек.

Довициозо с гордост каза, че за първа година са претенденти за титлата още от началото на сезона. Той приключи дена си с програма от 41 обиколки и на 0,041 сек. от Яноне. Дезмо Дови е доволен от своя мотоциклет като правеше дълги стинтове с новото шаси. Според него в поведението мотора има повече добри страни, отколкото лоши. Съотборникът му Хорхе Лоренсо завърши деня на 14-о място, като направи 53 обиколки и е на близо секунда след Яноне.

Маркес остана на 0,167 сек. от Яноне, направи някои корекции по новия си аеропакет, която бе за този тест на мотоциклетите на Repsol Honda. Той катастрофира, когато опитваше другия мотоциклет с различна настройка. Той направи дълъг стинт и беше най.-бързият пилот на Honda. Кал Кръчлоу, който е от екипа на LCR Honda Castrol и тестов пилот на HRC, бе вторият най-бърз пилот с Honda и стана 6-и – на 0,406 сек. от Маркес и загуби място в топ 5 само с 0.025 сек.  Съотборникът на Маркес – Дани Педроса се представи доста добре след голямото падане, което направи в първия ден, въпреки болката която изпитваше в дясната си ръка. Той стана 10-и с общо 53 обиколки.

Най-бързият пилот на Yamaha отново бе Йохан Зарко (Monster Yamaha Tech 3), след като в първия ден бе изпреварен от заводския пилот Маверик Винялес (Movistar Yamaha MotoGP). Зарко каза, че във втория ден са намерили това, което е липсвало в мотоциклета му, след като е панравил 49 обиколки.

Винялес стана 7-и, като направи 52 обиколки, след като вчера бе най-бързият пилот с машината от Ивата. Испанецът направи 52 обиколки и бе най-бърз в предпоследната. Съотборникът му Валентино Роси стана 11-и и бе само на 0.034 сек. от топ 10 и от Педроса. Доктора  имаше няколко проблема с предната гуми, като това попречи на пилота от Тавулия да бъде по-бърз. Той обаче направи една състезателна дистанция и бе доволен.

Alma Pramac Racing е единственият независим отбор с представители в топ 10. Двамата пилоти – Данило Петручи и Джак Милър станаха съответно 8-и и 9-и, след Винялес. Те се представиха отлично, особено австралиецът, който все още свиква с мотора на Ducati. И двамата катастрофираха и то на първия завой.

Алеиш Еспаргаро (Aprilia Racing Team Gresini) бе най0-бързият пилот с Aprilia вчера, като зае 12-о място, като остана само на по-малко от 9 десети от Яноне. Съотборникът на Алеиш – Скот Рединг стана 15-и.