Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новите правила за двигателите трябва да бъдат утвърдени до края на май...

Новите правила за двигателите трябва да бъдат утвърдени до края на май тази година

73
0

Новите правила за двигателите, които ще влязат в сила в спорта от 2021 г., трябва да бъдат утвърдени до края на месец май тази година. Това заяви спортният директор на Ферари Маурицио Аривабене. Срокът е поставен от собствениците на спорта – Liberty Media.

Планът за новите агрегати бе представен от босовете още през октомври миналата година, като още не е официално утвърден. Предложението бе моторите да останат 1.6-литрови, хибридни с турбо, но да бъде премахната системата MGU-H. Те освен това трябва да бъдат по-шумни и по-евтини за производство.

„Ако не греша, Liberty ни постави краен срок – края на май тази година, да решим за новите двигатели, каза Аривабене по време на уикенда в Китай. – Надявам се, че този срок ще бъде спазен. От една страна той изглежда ранен, но от техническа гледна точка може и да изглежда късен.”

Италианецът заяви още, че неговият тим Ферари и останалите 3 производителя на задвижващи системи – Мерцедес, Рено и Хонда са изпратили писмо до Liberty преди месец, обяснявайки детайлно техните позиции относно моторите.

Спортният шеф на Торо Росо Франц Тост подчерта, че потвърждението на правилата за моторите трябва да дойде по-скоро – май/юни тази година. Защото ако това не се случи, може да отхвърли желаещи нови производители да влязат в спорта.