Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нови аерокомпоненти тестват екипите

Нови аерокомпоненти тестват екипите

117
0

Множество нови аеродинамични компоненти изпитват екипите от Формула 1 в днешните тренировки в Баку. Трасето е изключително специфично – с най-дългия участък, който се преминава с газ в календара към първия завой (2,1 км). Фаворитите от Ферари и Мерцедес изпробваха своите специални задни крила за това състезание още по време на предходния уикенд – по време на първата сесия в Китай. Техните крила са близки до тези, които се ползват традиционно в Канада и Белгия, където също има дълги прави и е много важно да се намали челното съпротивление. При други екипи като Хаас крилата са с обратен профил. При Макларън и Ред Бул просто профилът е по-нисък.

Специфичното в Баку обаче е и самото разположение на трасето, на около 50 метра под морското равнище. Това прави въздуха по-плътен, с по-голямо съдържание на кислород и оказва сериозно въздействие не само върху аеродинамиката, но и върху специфичните квалификационни режими.

Множество нови елементи има и в зоната около дефлекторите, имащи за цел специфично оформяне на въздуха около корпуса и под колите.

Отбори като Форс Индия са с нови елементи, с които търсят намаляване на влиянието на вятъра върху техните автомобили, а той тук е доста силен и влияе върху представянето на и особено работата с гумите.