Начало Картинг Николай Атанасов с победи в двата големи финала в 6-ия кръг на...

Николай Атанасов с победи в двата големи финала в 6-ия кръг на София Картинг Ринг

384
0

Николай Атанасов спечели и финал А и суперфинала в 6-ия кръг от любителския шампионат по картинг на София Картинг Ринг, който се организира за 3-а поредна година.

Надпреварата е част от Sodi World Series (SWS), като в този кръг участие взеха 41 пилоти. Така той стана третият пилот след Веселин Паунов и Алекс Джулиан, който успява да спечели и двата големи финала от създаването на шампионата.

В квалификацията най-бърз бе Венци Василев, който постигна време от 47.832 сек. Втори остана Симеон Михалев, а трети Николай Атанасов.

Следваха 4 полуфинала, след които 11 пилоти се класираха за големия финал А. Това бяха първите трима от всеки полуфинал плюс четиримата трети с най-добри постижения като време на обиколка от полуфиналите.

Това сториха Николай Атанасов, Симеон Михалев, Милуш Баханов, Страхил Иванов, Борис Карастанев, Димитър Димитров, Стилиян Иванов, , Виктор Кирилов, Александър Керемидарски, Цветан Делчев, Христо Куличев, Петър Русев, Венцислав Василев и Любомир Черкезов.

Останалите сформираха малките финали. Във финал C първи стана Андрей Рачев, следван от победителя в предния кръг Алекс Джулиан и Петър Делчев. Във финал В първи стана Димитър Гайдов, следван от Руми Петрова и Валентин Раднеков.

В големия финал А победата грабна Атанасов, който остави зад себе си Симеон Михалев и Баханов. Във всеки финал отново пилотите трябваше да правят по две спирания в бокса и да не удрят шикана при преминаването. За неправилно изпълнение на питстоп получаваха 10 сек наказание, а за удар на шикана 3 сек.

След това се състоя и т.н. суперфинал. В този финал участваха 12-те пилоти, постигнали най-бързи обиколки в хода на финалите, но стартиращи в обратен ред – този с 12-о време първи, този с 11-о втори и т.н.

Стартът бе в стил „24-те часа на Льо Ман“ от 60-те години на миналия век, при който пилотите започват състезанието, тичайки от място към машините си. Имаше и наводняване на трасето по време на надпреварата в определени завои.

Тъй като Атанасов бе постигнал едва 12-а по бързина обиколка от финалите, той стартира първи и нямаше проблеми да спечели. Втори остана Гайдов, а 3-и Димитър Димитров.

Следващият кръг ще се проведе на 25 март.