Начало Други Накаджима, Алонсо и Буеми ще стартират първи в 24-те часа на Льо...

Накаджима, Алонсо и Буеми ще стартират първи в 24-те часа на Льо Ман

60
0

Екипажът на Тойота с номер 8, пилотиран от Казуки Накаджима, Фернандо Алонсо и Себастиан Буеми ще стартира от първа позиция в тазгодишното издание на 24-те часа на Льо Ман. Японецът постигна най-добрия резултат в последната квалификация – 3:15.377 мин.

На цели 2.000 сек зад тях остана другият екипаж на Тойота с №7 – Камуи Кобаяши, Майк Конуей и Хосе Мария Лопес. Накаджима записа най-доброто време още в първия си опит, като след това започна да вали и условията се влошиха. Така той остана само на 0.6 сек от рекорда на пистата, записан от Кобаяши през 2017 г.

„Това беше максимумът, който можехме да постигнем като време без трафик, каза Накаджима. – Условията на пистата бяха много по-добри спрямо вчера. Натисках здраво, опитвайки се да подобря рекорда на Камуи и може би на места можех да бъда малко по-добър.“

На трета позиция се нареди екипажът на Rebellion R13 с №1 на Андре Лотерер, Бруно Сена и Нийл Джани. Те изостанаха на малко над 4 сек от лидерите. Само на няколко стотни след тях се нареди екипът на SMP Racing BR1 с номер 17, зад волана на който бяха Стефан Саразен, Матевос Исаакян и Егор Оруджев.

На 5-а позиция остана другият Rebellion R13 с №3, пилотиран от Матиас Бече. Томас Лоран и Густаво Менезес. Други бивши пилоти от Формула 1 Дженсън Бътън и Витали Петров се наредиха на 7-а позиция заедно със своя колега Михаил Алешин с третия прототип на SMP Racing BR1.

Най-бърз в клас LMP2 и 10-и в общото класиране бе екипажът с номер 48 на Idec Sport с Oreca 07 и пилоти Шатен, Рохас и Лафарг, в LMGTE PRO над всички бяха Бруни, Лиец и Маковиецки с Порше 911 RSR. В LMGTE AM най-добро време постигнаха Кубаиси, Кайроли и Рода с Порше 911 RSR.