Начало Други Накаджима, Алонсо и Буеми с най-добро време в първата квалификация на Льо...

Накаджима, Алонсо и Буеми с най-добро време в първата квалификация на Льо Ман

98
0

Екипажът на Тойота с номер 8, пилотиран от Казуки Накаджима, Фернандо Алонсо и Себастиан Буеми беше най-бърз в първата квалификацията за тазгодишното издание на 24-те часа на Льо Ман. Японецът постигна най-добрия резултат в 2-часовата сесия – 3:17.270 мин.

Само на 0.107 сек зад тях остана другият екипаж на Тойота с №7 – Камуи Кобаяши, Майк Конуей и Хосе Мария Лопес. Накаджима записа най-доброто време още в първите минути от сесията заради опасността от дъжд и влошаване на условията. След него кара Буеми, а накрая Алонсо.

На трета позиция се нареди екипажът на SMP Racing BR1 с номер 17, зад волана на който бяха Стефан Саразен, Матевос Исаакян и Егор Оруджев. Саразен постигна време от 3:19.483 мин и бе на над 2 сек от водещата Тойота.

На 4-а и 5-а позиция се наредиха двата прототипа на Rebellion R13. По-напред бе този с №1 на Андре Лотерер, Бруно Сена и Нийл Джани, следван от №3, пилотиран от Матиас Бече, Томас Лоран и Густаво Менезес.

Други бивши пилоти от Формула 1 Дженсън Бътън и Витали Петров се наредиха на 7-а позиция заедно със своя колега Михаил Алешин с третия прототип на SMP Racing BR1.

Най-бърз в клас LMP2 и 9-и в общото класиране бе екипажът с номер 48 на Idec Sport с Oreca 07 и пилоти Шатен, Рохас и Лафарг. В LMGTE PRO над всички бяха Бруни, Лиец и Маковиецки с Порше 911 RSR. В LMGTE AM най-добро време постигнаха Кубаиси, Кайроли и Рода с Порше 911 RSR.