Начало Автомобили Новият Citroen C3 Aircross Compact SUV с 5 звезди в теста Euro...

Новият Citroen C3 Aircross Compact SUV с 5 звезди в теста Euro NCAP

270
0

Citroën C3 Aircross, който в своите 4.15 м спокойно приема на борда си 5 пасажера, затвърди своите качества на тестовете Euro NCAP 2017 с постигнатия резултат.

Новият модел получи 5 звезди след силно представяне във всички категории и демонстрира успешния си дизайн по отношение на пасивната сигурност и сигурността на пешеходците, както и високото ниво на системите в помощ на управлението с които е оборудван.

Рейтингът и точките, посочени по-долу, дават положителна обратна връзка за работата на екипа, разработил Citroën C3 Aircross compact SUV, както и за адекватното му предложение на оборудване за комфорт и сигурност.

Защита на възрастни в автомобила: 32.6точки,  85%

Удар в деформируема преграда = 7.8точки от 8

Челен удар в стена = 7.7точки от 8

Страничен удар = 8 точки от 8

Удар в стълб = 7.5точки от 8

Камшичен удар = 1.6точки от 3

C3 Aircross e проектиран като истинско пространство за живеене, гостоприемно и уютно, нoнай-важната му задача е да осигури сигурност. Зад волана, той демонстрира своята природа и пътно поведение на SUV. Всички пасажери на борда разполагат с най-високо ниво на защитеност.

Защита на деца в автомобила: 40.5 точки, 82%

C3 Aircross, който таргетира и млади двойки с деца, и семейства с внуци, се представи отлично по отношение на сигурността на деца в автомобила.

Защита на пешеходци: 27.0точки, 64%

Пъргав в града, но също отлично пр3едставящ се и на дълъг път, новият Citroën C3 Aircross compact SUV покрива изискванията на модерния начин на живот и демонстрира изключителна защита и за пешеходците.

Системи за сигурност: 7.2 точки, 60%

Вдъхновен от програмата Citroën Advanced Comfort®, дизайнът на новия New Citroën C3 Aircross compact SUV е замислен така, че всяко пътуване да бъде лесно и сигурно, благодарение на интуитивните технологии, осигуряващи спокойствие и сигурност на борда.Той предлага 12 системи в помощ на управлението.

12 Системи в помощ на управлението

Grip Control® с Hill Assist Descent(предлага се като опция):осигурява контролирано задвижване на всички видове настилки и ниска скорост при спускане по наклони.

Active Safety Brakeсъс звуков и светлинен сигнал: намалява или избягва риска от удар като спира автоматично вместо водача. Камера, вградена в горната част на предното стъкло засича движещи се и неподвижни обекти, както и пешеходци, които преминават пред автомобила.Системата е активна при скорост от 5 до 85 км/ч. Когато датчикът отчете риск от удар се активира автоматичното спиране. Също така, системата изпраща светлинен и звуков сигнал.

Цветен дисплей на нивото на погледа: предоставя важна информация (за скоростта,  настройките на регулатора/ограничителя на скоростта и др.) на водача върху разгъващ се дисплей на равнището на погледа му. По този начин не се налага той да отклонява вниманието си от пътя в нито един момент.

Система за разпознаване на пътните знаци за ограничение на скоростта и изпращане на препоръка за скоростта на водача (стандартно оборудване): предава знакът за ограничение на скоростта на шофьора така че той да коригира скоростта ако това е необходимо.

Автоматично превключване на светлините: за по-сигурно нощно шофиране, дългите и късите светлини се превключват автоматично в зависимост от осветеността на пътя и трафика.

Камера за заден ход с изглед отгоре: за по-широк ъгъл на видимост и по-лесно маневриране. Когато водачът превключи на заден ход, изгледът зад автомобила се визуализира върху 7-инчовия тактилен екран. Цветна индикация маркира близостта на препятствията, изгледът е 180 градуса.

Асистент за паркиране: прави маневрите по-спокойни, лесни и сигурни. Системата предлага помощ при успоредно и перпендикулярно паркиране. При активиране, тя автоматично открива свободно парко място и паркира автомобила. За шофьора остава само да включи заден ход, да натисне педала на газта или спирачката.

Система за неволно напускане на платното на движение: предотвратява загубата на концентрация зад волана. Системата е активна при скорост над 60 км/ч и засича всяко напускане на пътното платно без да е активиран съответния мигач. Водачът получава звуков и светлинен сигнал.

Система за наблюдение на мъртвата точка:предупреждава водача при наличие на друго превозно средство посредством светлинен сигнал върху огледалото за обратно виждане от съответната страна.

Система за насочване на вниманието на водача: бори се със сънливостта. Системата следи поведението на водача с камерата, вградена в горната част на предното стъкло и изпраща предупредителен сигнал когато засече някаква промяна. Системата следи траекторията и маркировката на пътя, активна е при скорост над 65 км/ч.

Система за предупреждение за почивка (серийно оборудване): напомня на водача за почивка след 2 часа шофиране със скорост над 70 км/ч.

Безключов достъп и стартиране на автомобила: отключва, заключва и стартира автомобила. Разпознава ключа при приближаване.

Друго ключово оборудване на новия C3 Aircross SUV е Citroën Connect Box услугата за спешни повиквания, която включва и асистенция, осигуряваща връзка със системата за специализирана помощ в случай на повреда или удар.