Начало Автомобили Новите Citroen C4 Picasso и Grand C4 Picasso – покана за пътуване

Новите Citroen C4 Picasso и Grand C4 Picasso – покана за пътуване

75
0

Citroen C4 Picasso привлече над 300 000 клиенти от 2013 г. насам с дизайна и изключителния си комфорт, а от лятото на тази година ще започне нова фаза в историята на модела.

Новият C4 Picasso е по-динамичен и оригинален, с нова предница и предложения за двуцветен покрив, с повече възможности за персонализация и избор от четири различни интериора.

„Новият Citroën C4 Picasso е витрина на най-добрите ни постижения. Освен уникален, модерен и динамичен дизайн, той предлага несравнимо ниво на комфорт. Неговата архитектура и платформа EMP2 му позволяват да комбинира простор на купето, модулност и динамични качества за конфорт на всички пътници. Днес ние му даваме набор от нови полезни технологии, които допълнително ще улеснят ежедневието и ще подобрят безопасността. Новият C4 Picasso притежава всички качества да бъде лидер на европейския пазар”, обобщи генералният директор на Citroen Линда Джаксън.

От гледна точка на дизайна новите C4 Picasso и Grand C4 Picasso разполагат: с нова еднаква за двата силуета предница. Характерният за марката днес светлинен подпис на три нива е запазен.

За да подчертае предимствата си, новият Citroën C4 Picasso също така разполага с нова цветова палитра, състояща се от нюанси пълния с енергия и динамика Lazuli Blue, пясъчният Sable и стоманено сивото Gris Acier за повече елегантност. Те допълват съществуващите цветове: снежно бяло Blanc Banquise, рубинено червено Rouge Rubi, сива акула Gris Shark, черен оникс Noir Onyx и кафяната мока Brun Moka.

C4 Picasso 2016 предлага нов интериор, който дава възможност да се използват всички качества и цялото вътрешно пространство на автомобила, съчетан хармонично с панела на бордното табло и панелите на вратите. Като опция са налични още три интериорни варианта: „Wild Blue” (с акцент върху модулността за активно ежедневие), „Dune Beige” (предназначен за спокойните натури, търсещи повече светлина) и „Hype Grey” (обединяващ всички отличителни черти на бизнес класа).

С новия C4 Picasso Citroen предлага още по-комфортно пътуване за клиентите си. Окачването гарантира баланс между удоволствие при управление и поведение на пътя. Вътрешното пространство е повече от достатъчно – при размери 4,44 м дължина/1,83 м широчина/1,61 м височина автомобилът разполага с пет места. Облегалката на седалката на пътника до шофьора може да се сваля, което дава възможност за превоз на товари над 2,5 м. На втория ред са разположени три независими седалки, като те могат да се наклоняват за допълнителен комфорт, както и да се плъзгат. Третият ред се състои от две подвижни седалки със специални въздушни аератори.

Багажникът на C4 Picasso е лесно достъпен и е с обем от 537 до 630 литра (645 до 704 л при новия Grand C4 Picasso).

Все по-внимателен към комфорта и безопасността на клиентите, новият C4 Picasso им позволява да се насладят на ново оборудване в допълнение към полезните функции за ежедневието като система за достъп и стартиране на двигателя „свободни ръце”, система за улеснено потегляне под наклон, насочващи фарове Xenon, автоматично превключване на дълги светлини, сигнал при недостатъчно налягане в гумите, система Vision 360, система за улеснено паркиране и т.н.

За приемственост между всички цифрови устройства на борда на новия Citroën C4 Picasso, новият сензорен таблет 7” е с подобрен интерфейс. Експлоатацията на екран 12” HD е оптимизирана благодарение на навигацията CITROËN Connect Nav, която осигурява бърза реакция, свързаност и модулност. Успоредно с това се развиват свързаните услуги.

Новият Citroën C4 Picasso се предлага с гама от дизелови и бензинови двигатели, които отговарят перфектно на очакванията на потребителите и осигуряват по-голямо удоволствие от управлението, като в същото време са икономични и щадящи околната среда.

За 2016 г. изборът е още по-голям с нов двигател PureTech 130 S&S EAT6. Новият C4 Picasso съчетава отличен бензинов двигател PureTech130 S&S с ефективна автоматична скоростна кутия EAT6.

Двигателят PureTech 130 S&S отговаря на новия стандарт за намаляване на замърсяването на околната среда Euro 6. С ограничен разход на гориво до 5,1 л/100 км комбиниран разход и емисии на CO2 намалени до 115 г/км, новият 3-цилиндров турбокомпресорен двигател PureTech 130 S&S доказва, че намаленият работен обем не вреди на динамиката. С директно впръскване под високо налягане и с високоефективен турбокомпресор от ново поколение (с 240 000 об/мин), той предлага забележително приятно управление, и то още от ниски обороти с максимален въртящ момент 230 Nm, получен още при 1750 об/мин. Това показва най-доброто отношение въртящ момент при ниски обороти спрямо мощност, предлагано на пазара: 95% от въртящия момент се използват между 1 500 и 3 500 об/мин, което го прави изключителен при всички обстоятелства. Постигнатата максимална скорост при C4 Picasso и Grand C4 Picasso е 201 км/ч.