Начало Рали Нандан: Екипажите на Хюндай демонстрираха зрялост в една тежка ситуация във Финландия

Нандан: Екипажите на Хюндай демонстрираха зрялост в една тежка ситуация във Финландия

38
0
Тиери Нювил

Тимът на Хюндай се надяваше на подиум в рали Финландия и се доближи до тази цел, но в крайна сметка трябваше да се задоволи с четвъртото място на Хейдън Падън. На претендента за световната титла този сезон Тиери Нювил се наложи да кара така, че да загуби колкото може по-малко точки спрямо Себастиен Ожие – той финишира едва девети. Андреас Микелсен пък сбърка още през първия ден и след това използва надпреварата, за да свикне с i20 WRC на бързо трасе, каквото е това във Финландия.

„Като цяло съм наистина доволен, защото успяхме да поддържаме темпото на някои от фаворитите в надпреварата”, коментира Падън. „Предпочитахме подиум, разбира се, но предпочетохме внимателен подход, за да вземем важни за конструкторския шампионат точки.”

Нювил взе две бонус точки от пауърстейджа и е с аванс от 21 пункта в генералното класиране спрямо Ожие.

„Стартовата позиция наистина диктуваше развитието през уикенда. Дори без петъчната ни грешка, допуната заради неправилно прочитане на бележка, едва ли щяхме да сме много по-напред в класирането. Наложи се да приемем лимитите си и да се съсредоточим върху това да изкараме всяка една състезателна дистанция без по-нататъшни грижи. Основната цел бе да не загубим твърде точки от Ожие”, обясни белгиецът.

Шефът на екипа Мишел Нандан обобщи изхода от рали Финландия за Хюндай с обяснението, че четвърто място е доста приличен резултат.

„Беше надпревара за изграждане на характера и екипажите ни демонстрираха зрялост в една тежка ситуация. Сега ни предстои домашното рали – Германия, което е съвсем различно предизвикателство”, допълни Нандан.